o-namaDječji vrtić KUĆICA prvi je put otvorio vrata djeci u rujnu 2005. godine na adresi Gospodska 18 u Zagrebu (Stenjevec). Osnivači i voditelji vrtića su Sanja Markić, (odgojiteljica s dugogodišnjom praksom u  vrtiću) i Jasna Stamenić,(učiteljica, također s dugogodišnjom praksom u osnovnoj školi i nešto kraće u vrtiću). Osnovna misao i želja koja ih je od tada vodila je da  svoje dugogodišnje iskustvo u radu s djecom pretoče     i usavrše u dječjem vrtiću na svoje i zadovoljstvo svih koji u vrtiću borave i s nama surađuju.

Ono po čemu nastojimo biti drugačiji od ostalih je naša potpuna i bezrezervna briga za svako dijete individualno, u želji da im pružimo najkvalitetniji odgoj i obrazovanje. Da bi ostvarili takve standarde naše odgojiteljice kontinuirano prate i primjenjuju najnovija saznanja s područja predškolskog odgoja i obrazovanja kod nas i u svijetu.

Naš program rada  verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Također redovito surađujemo sa Agencijom za odgoj i obrazovanje i drugim institucijama koje su bitne da bi svojim korisnicima pružili čim kvalitetniju uslugu. Naš vrtić redovito posjećuje nekoliko vanjskih suradnika (pedagog, psiholog, sportski trener, medicinska sestra i dr.) također vrsnih stručnjaka u radu s djecom.

Budući da smo „MALI“ imamo tu prednost što funkcioniramo po principu „proširene obitelji“. Sva djeca poznaju sve tete i sve tete poznaju svu djecu. U današnje užurbano vrijeme djeca u našem vrtiću pronalaze svoj drugi dom i sve ono što uz dom vežemo: ljubav, toplinu, sigurnost i brižnost...